Dogajanje v koncernu Sintal – dosežki varnostnikov in varnostnic

V Sintalu vsakodnevno zabeležimo ogromno število varnostnih dogodkov. Predstavljamo nekaj najzanimivejših iz zadnjega časa.

Tudi v tretje ni šlo

Radovljica, januar – Malo po novem letu so si nepridipravi želeli prilastiti bakreno streho objekta, ki sicer nima stalnega varovanja. V prvi noči jim je uspelo odtujiti zelo malo bakra, zato je bilo verjetno, da se bodo vrnili. Sintalova intervencija in policija so se organizirali in jih drugo noč zasačili pri kraji. Storilci pa so bili očitno prepričani, da smo nanje pozabili, zato so se na kraj vrnili že naslednjo noč, a smo jih Sintalovci spet presenetili in jih ujeli. Da bi problem rešili dolgoročno, smo objekt opremili s tehničnim varovanjem in tako storilcem zelo otežili nadaljnje kraje.

Pikado igralca

Kranj, 6. 1. – Varnostnica v Intersparu je opazila dva moška, ki sta iz embalaže vzela puščice za pikado, nato pa embalažo odvrgla, puščice pa spravila. Ob kontroli računa in površinskem pregledu varnostnica puščic pri moških ni našla, ugotovila je, da sta ju zviteža odvrgla že pred blagajno.

Iz hiške brizgala voda

Celje, 4. 1. – Na objektu Lava je naš varnostnik ob 3:43 ponoči opazil, da iz hiške pralnice za tovorna vozila brizga voda. Očitno so vremenski vplivi poškodovali cev za vodo, zaradi česar je počila. O dogodku je varnostnik obvestil odgovorno osebo in preprečil večjo škodo.

Zadržal kradljivce

Ljubljana, 15. 1. – Malo po polnoči je intervent javil v VNC, da je na varovanem objektu zalotil nepovabljenega gosta.

Ta je v svoje vozilo že naložil kovinske izdelke. Ker se varnostnik nekaj časa ni javljal VNC-ju, sta mu na pomoč prihitela kolega. Izkazalo se je, da je vse pod kontrolo, varnostnik je storilca zadržal in ga predal roki pravice.

Ohladil vročo kri

Maribor, 23. 1.  – Naš intervent je posredoval na mariborski glavni avtobusni postaji zaradi razgrajačev. Umiril je situacijo in zadržal nemir-neže do prihoda policije.

Mesni izdelki v torbici

Krško, 27. 1. – Varnostnik v Sparu je opazoval skupino oseb, med kate-rimi je bila tudi gospa, ki je spravila več mesnih izdelkov v torbico.

Ko je prešla blagajno, jo je povabil na površinski pregled, kjer se je potrdil njegov sum in gospo je zadržal do prihoda policije.

Zaloga žganih

Novo mesto, 2. 2. –  Varnostnik v Sparu je zalotil moškega, ki je poskusil odtujiti dve steklenici žgane pijače. Predal ga je policiji. Izkazalo se je, da je moški v tem tednu že kradel, nabral je žganih pijač v vrednosti 150 evrov.

Rešili iz goreče hiše

Ljubljana, 28. 2. – Malo pred 2. uro zjutraj je intervent na obhodu opazil, da se iz mansarde stanovanjske hiše, ki je Sintal sicer ne varuje, vali dim. V tistem mu je nasproti prišla gospa, ki je prosila za pomoč. Nemudoma je obvestil gasilce in varnostnonadzorni center Sintala. Na streho gorečega poslopja je pred ognjenimi zublji zbežala druga oseba ženskega spola, požar pa se je hitro širil. Interventu sta na pomoč priskočila še kolega, ki sta se nahajala v bližini, skupaj so poiskali lestev in žensko rešili s strehe.

Padlo letalo

Ljubljana, 1. 3. – Okoli 13. ure sta varnostnika-interventa skupaj s policisti pomagala pilotu letala, ki je moralo zasilno pristati. Pilotu, ki na srečo ni bil poškodovan, so poma-gali iz kabine, takrat pa so že pris-peli tudi gasilci, več policijskih avtomobilov in reševalci. »Padca nisva videla, sva pa opazila kose letala že na cesti,« je povedal eden od interventov. “Prispeli smo skupaj s policisti in tekli k letalu, kolega je za vsak primer iz avta vzel še še prvo pomoč,« je še dodal.

This entry was posted in Varnost, Varovanje, Varstvo pred požarom. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *