Pametna hiša – pamet in varnost v enem sistemu

Dandanes pametna hiša ni več znanstvena fantastika. Ponudnikov rešitev je veliko. Predstavljamo sistem našega partnerja Satela, proizvajalca sistemov tehničnega varovanja, ki smo ga temeljito preizkusili. Z njim lahko relativno poceni in enostavno rešimo upravljanje več funkcij v stanovanjski hiši.

Satelove centrale Integra združujejo alarmni sistem s sistemom za upravljanje pametne hiše oziroma avtomatizacijo sistemov stanovanjske hiše. Opcijski modul omogoča tudi komplementarnost s sistemom avtomatizacije po evropskih standardih KNX. Rezultat združenja funkcij je sistem z obsežnim naborom možnih funkcij.

Enostavnost uporabe
Alarmni sistem mora biti enostaven za uporabo tudi ob uporabi vseh dodatnih funkcij. Velik del snovanja sistemov Integra je bil zato namenjen ustvarjanju uporabniku prijaznih rešitev. Številne funkcije so bile uvedene v korist starejših in otrok. Sem spada denimo možnost nadzora sistema varovanja s pomočjo brezkontaktnih kartic, ki nadomeščajo gesla. Preprosto rokovanje pa postane še pomembnejše, ko gre za integrirane sisteme. Prav s to mislijo je bila razvita senzorska tipkovnica na dotik INT-SI, ki omogoča optimalen izkoristek potencialov inteligentnih sistemov in upravljanje tudi najbolj kompleksnih funkcij na preprost in intuitiven način.

Senzorska tipkovnica na dotik INT-TSI se ne uporablja samo za vklop in izklop sistema, ampak ponuja predvsem priročne rešitve za avtomatizacijo sistemov in naprav KNX. Zahvaljujoč prilagodljivim menijem glede na potrebe uporabnika se lahko na primer preprosto in z uporabo enega samega ukaza nastavlja osvetljavo, spusti zavese, odpre vrata in celo nadzoruje centralno ogrevanje ali zalivanje vrta. Brez težav lahko izkoristite možnosti, ki jih ponuja kontrolna plošča Integra, tudi ko niste doma. Aplikacija MobileKPD2 na vašem pametnem mobilnem telefonu vam omogoča, da upravljate vaš dom in naprave v njem.

INT-KNX modul omogoča kombiniranje funkcionalnosti sistemov, ki temeljijo na kontrolni plošči Integra, s sistemom KNX za avtomatizacijo doma. Ta kombinacija uporabnikom omogoča nadzor KNX naprave s pomočjo sistema Integra. Prav tako tudi omogoča sprejemanje informacij o napravah KNX. Koristi, ki izhajajo iz uporabe INT-KNX, temeljijo predvsem na sinergijskem učinku, ki zagotavlja razširitev zmogljivosti obeh sistemov in zmanjšanje skupnih stroškov. Sistem Integra lahko sodeluje tudi z drugimi sistemi za avtomatizacijo. Med drugim gre zahvala za to modulu INT-RS in komunikatorju ETHM-1. Ta kombinacija ne pomeni samo + funkcionalnosti celotnega sistema, ampak optimizacijo stroškov zaradi skupne uporabe elementov.

Skratka, ni potrebno ponavljati, da si večina želi pametno hišo, ki jo bo enostavno upravljati. Sistemi Integra to omogočajo. Življenje vam bodo naredili prijetnejše in preprostejše.

 

This entry was posted in dom, Nasveti, Upravljanje, Varnost, Varovanje and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *