Več kot 900 zadržanih vlomilcev – Uspehi varnostnic in varnostnikov Sintala

Ste vedeli, da so Sintalove varnostnice in varnostniki roki pravice predali že več kot 900 vlomilcev? Kaj šele, če preštejemo vse poskuse tatvin vrgovinah, pa preprečene požare, ustavljene izlive vode …

S polno hitrostjo v beg

Koper, 30. 11. – Varnostnik je v pritličju parkirne hiše opazil mlajša moška; eden od njiju je sedel na parkirano motorno kolo in poskušal zlomiti ključavnico, drugi pa je opazoval okolico. Varnostnik je pristopil in moškega na motorju vprašal, ali je motor njegov, ta pa mu je ta odgovoril, da ni. Ko je varnostnik skušal poklicati policijo, je moški pobegnil, drugega pa je varnostnik zadržal do prihoda policistov.

Nove igrice

Škofja Loka, 2. 12. – Varnostnik v Mercatorju je pristopil k blagajni, kjer se je sprožil alarm. Ugotovil je, da je mladoletna oseba poskušala odtujiti računalniško igrico. Posto-pek so prevzeli policisti.

Nasilni mojster

Koper – 2. 12.  Ko je intervencijska skupina prihitela na objekt Merkur mojster, kjer je bil sprožen alarm, je opazila, da so vhodna vrata vetrolova delno odprta, po trgovini pa hodi oseba, ki ima v vsaki roki po en kovček. Oseba je opazila skupino in začela z neznanim predmetom udarjati po steklu, dokler ga ni razbila in začela skozenj metati škatle z orodjem. Intervent je osebo pozval, naj se umiri in izstopi iz objekta. Namesto tega je vlomilec s tal pograbil večji kos razbitega stekla in vrtalnik ter se pognal proti interventu. Temu se je uspelo ubraniti in onesposobiti nasilneža. Policija, ki je takrat prispela, je osebo vklenila, ker se ni hotela umiriti, in jo prevzela v nada-ljnji postopek.

Razredčilo

Jesenice, 30. 12. – Varnostnik v enem od varovanih podjetij je opazil zaposlenega, ki se mu je nenavadno mudilo mimo njega, v roki pa je imel vrečo. Povabil ga je na pregled prt-ljage, v vreči je med drugim našel odtujeno plastenko razredčila.

Skušala ubežati

Koper, 28. 12. – Varnostnik v trgovini Eurospin je opazil osebo, ki je pod bundo skrila nekaj artiklov, nato pa odšla mimo blagajne brez plačila. Pri izhodu je osebo pozval, naj se ustavi, a je poskusila zbežati, zato je moral varnostnik uporabiti strokovni prijem. Ob površinskem pregledu se je izkazalo, da ni skušala zbežati brez razloga, saj je imela pri sebi tri odtujene artikle.

This entry was posted in Varnost, Varovanje, Varstvo pred požarom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *